Home / Blogs / Hoe kunt u een rouwstuk langer bewaren?

Hoe kunt u een rouwstuk langer bewaren?

In tijden van verdriet en rouw spelen bloemen een belangrijke rol bij het uitdrukken van emoties en het tonen van medeleven. Rouwstukken zijn speciale bloemstukken die worden gebruikt om eer te bewijzen aan een overleden dierbare tijdens een begrafenis of herdenkingsdienst. Helaas kunnen de rouwstukken na verloop van tijd verwelken en hun frisheid verliezen. Toch zijn er manieren om rouwstukken langer te bewaren en zo de herinnering aan uw geliefde te behouden. Maar hoe kunt u een rouwstuk langer bewaren? In dit artikel delen we enkele waardevolle tips om de levensduur van rouwstukken te verlengen.

Kies duurzame bloemen

Wanneer u een rouwstuk laat samenstellen, vraag dan naar bloemen die langer meegaan. Sommige bloemen zijn van nature steviger en gaan langer mee dan andere. Denk hierbij bijvoorbeeld aan anjers, chrysanten, lelies en orchideeën. Bespreek met de bloemist welke bloemen geschikt zijn voor een rouwstuk: hij of zij kan u hierin adviseren.

Vermijd direct zonlicht en warmte

Bloemen zijn gevoelig voor warmte en direct zonlicht. Plaats het rouwstuk daarom op een koele plek, uit de buurt van radiatoren, open haarden en zonnige ramen. Hierdoor zal het bloemstuk minder snel uitdrogen en verwelken.

Houd het waterpeil op peil

Houd het waterreservoir van het rouwstuk goed gevuld. Snijd de stelen schuin af voordat u ze in het water plaatst, zodat ze beter water kunnen opnemen. Ververs het water regelmatig om bacteriegroei tegen te gaan en de levensduur van de bloemen te verlengen.

Verwijder verwelkte bloemen

Verwijder regelmatig de verwelkte bloemen uit het rouwstuk. Verwelkte bloemen produceren namelijk ethyleengas, wat ervoor kan zorgen dat andere bloemen sneller verwelken. Door deze verwelkte bloemen tijdig te verwijderen, blijft de frisheid van de overige bloemen behouden.

Gebruik bloemenvoedsel

Bloemenvoedsel kan helpen om de levensduur van het rouwstuk te verlengen. Vraag de bloemist naar speciale bloemenvoeding en volg de instructies op het pakket zorgvuldig op.

Rouwstuk bestellen

Het verlies van een dierbare is een emotionele ervaring. We begrijpen dat het bestellen van rouwstukken misschien moeilijk kan zijn in de emotionele tijden. Daarom nemen we graag de tijd om naar u te luisteren en u te ondersteunen in het proces. Met onze expertise en ervaring kunnen we u helpen om een weloverwogen keuze te maken, zodat het rouwstuk een liefdevolle en waardige laatste groet wordt.

Winkelwagen